tiistai 23. huhtikuuta 2013

Suklaaleivokset

Nämä suklaaleivokset on ehkä haastavimmat mitä oon ikinä tehny, ainakin koristelu! :D Ohje löytyy Kotikokin nettisivuilta täältä. Ohje oli aika hankala toteuttaa, koska suurin osa aineiden määristä oli merkitty ohjeeseen grammoina. Meillä ei ole hyvää puntaria, joten heittelin aineksia sitten aika summassa taikinaan. Taikinaa tulikin paljon enemmän kuin ohjeessa. Suklaakuorrutuksen tein eri tavalla kuin Kotikokin ohjeessa oli tehty.
Suklaakuorrutus: 1 levy suklaata, noin desi juoksevaa margariinia ja noin desi vispikermaa. Laitoin aluksi margariinin kattilaan ja sitten suklaapalat. Kun suklaat oli sulaneet, lisäsin joukkoon vielä kerman. Kuorrutus oli kyllä super herkkua!

Koristeet tein valkuaiskuorrutteella. Käytin siihen yhden kananmunan valkuaisen ja tomusokeria niin paljon, että seoksesta tuli melko sitkeää. Pursottimet koristeiden tekemiseen tulivat yhdestä Koristeelliset Kakut -lehdestä. Samasta lehdestä löytyi myös koristeluohjeita, joita käytin.Näiden leivosten koristelemiseen meni lähes kolme tuntia. Kukkien teko oli aika haastavaa, ainakin aluksi ja ohuen viivan teko oli aika raskasta, koska valkuaiskuorrutteeni saattoi olla vähän liian paksua... Mutta hienoja leivoksia tuli ja ne maistuivatkin tosi herkulle! Vein suurimman osan leivoksista enolleni nimipäivälahjaksi. :) Aion ehkä tehdä ylioppilasjuhliini tälläisiä leivoksia, joissa on tuollaiset kukkakoristeet. Nyt on vielä kokeilussa, että kuinka hyvin leivokset kestävät pakastamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti