torstai 4. heinäkuuta 2013

Virkattu matto

Sain juuri virkattua valmiiksi maton, jonka lupasin tehdä äitini kaverille. Maton ohjeen nimi on Juhannusruusu-matto ja ohje löytyy ainakin täältä. Ohje oli oikein hyvä ja selkeä! Käytin virkkuukoukkua nro 10. Maton tekeminen oli kivaa ja aika nopeaa, mutta kuteiden kanssa oli vähän ongelmia. Kuteet oli ensinnäkin pakattu sellaiseen vyyhteen, jota ei meinannut saada millään selvitettyä ja kerien käärimisessä kestikin varmaan tunti. Kude ei myöskään ollut kovinkaan laadukasta, vaan se oli täynnä solmuja ja sen paksuus vaihteli eri kohdissa paljonkin. Mutta tulipahan siitä lopulta sitten valmis matto. Ärsyttävin homma oli ehdottomasti liian monien langanpätkien päätteleminen.

Tälläisen voisi tehdä toisenkin, koska oli niin hauska virkata mattoa. Harmi vaan ettei ole oikein tarvetta tai tilaa tälläiselle matolle kotona. Toivottavasti äitin kaveri on nyt tyytyväinen tähän lopputulokseen. Omasta mielestäni tästä tuli ainakin hyvä! On vaan ärsyttävää, kun kerroksen vaihtumiskohta näkyy aina niin selvästi virkkauksissa...

2 kommenttia:

  1. On kyllä hieno! ja kannattaa seuraavalla kerralla käyttää ontelokudetta, on tasalaatuisempaa kuin trikookude.... :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jep, niin kannattaa :) Äidin kaveri oli ostanut nämä kuteet mulle jo valmiiksi, joten en päässyt itse valitsemaan niitä. Mutta jos teen vielä toisen joskus, niin hankin kyllä paremmat kuteet!

      Poista