keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Itsetehty raapimispuu

Tällainen kiipeilypuu tuli tehtyä kissaani Nasua varten. Suurin kunnia sen valmistuksesta kuuluu poikaystävälleni, joka rakensi rungon, niittasi kankaat kiinni ja liimasi köydet tolppien ympärille. Minulle jäi tehtäväksi vain hankkia ja ommella kangasosat sekä auttaa niittaamisessa ja köyden laittamisessa.

Kankaan kävin ostamasta Eurokankaasta. Siellä oli aika huono valikoima tuollaisia pörröisiä kankaita. Olisin halunnut ruskeaa kangasta, mutta siellä ei ollut kuin mustaa. Tuo kangas on nimeltään Pony Skin ja maksoi 14,90€/m. Metrin minä sitä sitten ostinkin pienen pähkäilyn jälkeen, että paljonko sitä tarvitsee. Onneksi mukava myyjä auttoi minua laskemaan, miten saan kaikki palat leikattua kankaasta. :) Kotona sitten leikkasin kaikki tarvittavat palat kankaasta ja ompelin reunat monipistosiksakilla, koska kangas oli aika herkästi purkautuvaa. Sitten vaan ompelin pesälaatikoon kuuluvat kangaspalat yhteen ja kaikki kankaat niitattiin ampujanitojalla kiipeilypuuhun kiinni.

Köyttä meni tähän todella paljon! Ostin aluksi Prismasta noin 25 metriä köyttä, mutta se ei riittänytkään kuin kahden tolpan ympärille. Piti sitten ostaa sitä vielä lisää. Köysiin meni rahaa noin 30e ja olisi ehkä selvinnyt halvemmallakin, jos olisi laskenut tarkemmin paljonko köyttä tarvitsee. Eli ei tämä mikään kovin halpa projekti ollut, mutta nyt Nasulla on ainakin tukeva ja hieno raapimispuu! Kaupan kiipeilypuut kun joskus ovat aika huteria, varsinkin ne halvat.

2 kommenttia:

  1. Voi hitsi, hyvä idea! Meidän Lilille pitäis hommata uusi raapimispuu, ovat vaan niin kalliita ja aina hölmön kokoisia ja väärän värisiä...:D Itsetekemällähän sais just semmosen kun haluaa.. pitäis vaan saada joku nikkarointi taitoinen paikalle :D:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo onnistui kyllä yllättävän hyvin, vaikka aluksi vähän epäilytti saako siitä tehtyä hienon näköisen... En tiedä kuinka helposti tuommoisen rakentaminen onnistuu, kun itse pääsin osallistumaan onneksi vain kankaiden laittamiseen :D

      Poista