tiistai 18. maaliskuuta 2014

Kynsilakkakukkasia

Innostuin erittäin paljon, kun luin Lauramainen -blogista rautalangasta ja kynsilakasta valmistetuista kukista! Kukkien alkuperäinen (venäjän kielinen) ohje löytyy täältä. Nämä kukkaset tein, kun kävin viikonloppuna kotona. Itseltäni kun ei löytynyt rautalankaa, niin en voinut niitä aikaisemmin tehdä.
Kotona minulla ei ollut kuin pari kynsilakkaa, joten en saanut tehtyä kovin värikkäitä kukkasia. Kukkien taivuttelu ja kynsilakalla päällystäminen vaativat hieman totuttelua, joten ensimmäisistä kukista ei tullut kovinkaan kauniin muotoisia. Ja vinkkinä niille, jotka tätä kokeilevat: Vaikka aluksi tuntuu mahdottomalta saada kynsilakalla kalvo pysymään kukan terälehden päällä, niin kyllä se onnistuu, kun löytää kokeilemalla sen oikean tekniikan! Mitä pienemmät kukan terälehdet ovat ja mitä paksumpaa kynsilakkaa käyttää, sitä helpommin tuo onnistuu. :)

En vielä tiedä yhtään, että mitä teen näillä kukkasilla. Voihan näitä käyttää tietysti vaikka mihin koristeeksi! Näiden kukkien tekeminen oli kyllä tosi kivaa ja olisi tehnyt mieli tehdä niitä vaan lisää ja lisää :D Otin kotoa yhden rautalangan kämpälle mukaan, joten voin tehdä näitä nyt täälläkin.

Yllä olevat kukat tein äidille hänen vanhoista kynsilakoistaan.

6 kommenttia:

 1. Onpa kivan värisiä!! Tosi hyvin onnistui!! :-)

  VastaaPoista
 2. Olen joskus törmännyt tuohon venäjänkieliseen ohjeeseen, mutta kun en kyseistä kieltä osaa pätkääkään, olin ihan varma että eihän tuollainen voi onnistua. Näköjään kuitenkin voi ja nuo ovat uskomattoman kauniita nuo sinun kukkasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aluksi vähän minuakin epäilytti, että onnistuuko noiden tekeminen, mutta hyvinhän se onnistui :)

   Poista
 3. Ompas ihania kukkasia! Täytyy varmaan itsekkin kaivaa jostain rautalankaa ja alkaa tekemään. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kannattaa kokeilla, niitä on tosi kiva näperrellä!

   Poista