maanantai 12. toukokuuta 2014

Silmukan ytimestä -haaste 5/2014

Ajattelin osallitua tämän kuun Silmukan ytimestä -haasteeseen näillä kynsilakkakukilla! Haasteen aiheena tässä kuussa on siis kukka ja haastettahan pitävät blogit Pipon ytimestä ja Silmukan saalistus. Tässä samalla saan esitellyksi vähän ideoita siitä, mihin näitä kynsilakkakukkia voi käyttää. :)
Kynsilakkakukista saa tehtyä nättejä kortteja. Yllä olevissa kuvissa on äitienpäiväkorteiksi lähteneitä teoksia. Kukkasia voi käyttää hyvin myös erilaisten lahjojen koristeluun!

Näissä kukissa on käytetty ensimmäisiin kynsilakkakerroksiin normaalia kynsilakkaa ja sen päälle on laitettu vielä grafittikynsilakkaa. Näin kukkiin saa kivat kuviot aikaan, kannattaa kokeilla! :)


6 kommenttia:

 1. Onpas hieno idea :) tosi näyttäviä kukkia.

  VastaaPoista
 2. Oho, tällaisia kukkia en olekaan tainnut koskaan nähdä. Tosi kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kannattaa kokeilla tehdä näitä, se on kivaa puuhaa. :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Minulta löytyy maaliskuulta yksi postaus nimeltään Kynsilakkakukkasia, josta löytyy vähän enemmän tietoa tuosta hommasta. :) Mutta pääpiirteissään valmistus tapahtuu niin, että taivuttelee rautalangasta esim. kynää apuna käyttäen kukan terälehdet, taivuttaa niitä sopivaan muotoon ja sitten lakkaa kynsilakalla siihen muutaman kerroksen päälle, niin että antaa kerroksien aina siinä välissä kuivua.

   Kannattaa kokeilla eri kynsilakoilla, koska jos kynsilakka on tosi ohutta, niin kalvon saaminen terälehteen voi olla aika vaikeaa. Ja mitä pienempiä terälehdet ovat, sitä helpommin sen kalvon saa tehtyä siihen. Siitä vain kokeilemaan! :)

   Poista