torstai 5. kesäkuuta 2014

Itsetehty mekko

Löysin kotona käydessäni tuollaisen gepardikuvioisen hameen, joka on muistaakseni tätini vanha. Päätin sitten ottaa sen mukaan ja pian sainkin idean mekon tekemiseen. Päätin sitten käyttää tähän projektiin myös tuollaista mustaa vanhaa mekkoa, jonka helman leikkasin käyttöön. Otin vähän mallia yhdestä toisesta mekostani, leikkelin vähän kaavoja sanomalehdestä, leikkasin kankaat ja aloin ompelemaan ilman sen suurempaa suunnittelua. :D
Ompelu sujui sitten ihan hyvin, vaikka ehkä jonkin moisen suunnitelman olisi kyllä voinut tehdä ennen ompelemaan alkamista. Välillä nimittäin tuli mieleen, että olisi ollut ehkä viisaampi ommella jotkut tietyt palat vähän eri järjestyksessä! Lopputulokseen olen kuitenkin tyytyväinen, ja olen ehkä myös vähän yllättynyt, että sain mekon kasaan ilman valmiita ohjeita tai kaavoja. 

Mekko pääsi heti käyttöön, kun se oli päälläni parin tutun ylioppilasjuhlissa!
Seuraavaksi voisi kokeilla ommella jotakin ihan kaavojen ja ohjeiden kanssa, pitäisi vaan löytää joku kiva malli lehdestä. Olen nimittäin päättänyt, että haluan opetella ompelemaan paremmin, sillä siinä en ole vielä kovinkaan hyvä ja sitä ei muutenkaa ole tullut niin paljoa harrastettua. Mutta nyt kun on oma ompelukonekin, niin voi hyvin alkaa harjoittelemaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti